17 gün nasıl dayandılar

Şili'de 17 gün sonra mucize bir haberle yaşadıklarını duyuran 33 madencinin bu süre içinde her 48 saatte iki kaşık ton balığı ve yarım bardak süt içerek hayatta kaldıkları ortaya çıktı.

Altın ve bakır çıkarılan madende mahsur kalan 33 işçiden, 17 gün sonra "hepimiz yaşıyoruz" notu gelmişti. Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, maden işçilerinin yerin 700 metre altından gönderdiği notu halka göstererek bir mucize yaşandığını söylemişti. Peki 33 maden işçisi 17 gün nasıl hayatta kaldı? Bu sorunun cevabını işçiler telsiz üzerinden cevapladı. İşçiler her 48 saatte iki kaşık ton balığı ve yarım bardak süt içerek hayatta kalmayı başardı.

Mahsur kalan 33 madencinin durumuyla ilgili açıklama yapan senatör Isabel Allende, "İşçiler hayatta kalmak için her 48 saatte iki kaşık ton balığı ve yarım bardak süt içmişler. İşçilerin her biri sağlık durumuyla ilgili detaylı bilgi verdi." dedi.

Enerji Bakanı Laurence Golborne da, 33 madencinin hayatta kalmak için maden yarıklarından akan suyu içtiklerini belirtti. Laurence madencilerin yiyecek ve içeceğin yanı sıra dış fırçası istediklerini söyledi.

Şilili madenciler 5 Ağustos'ta mahsur kalmışlardı. Atacama Çölü'ndeki altın ve bakır madeni başkent Santiago'nun 850 kilometre kuzeyinde bulunuyor.