rusya

RUSYA VİZESİ

! Şirketimizin Rusya Başkonsolosluguna sizin adınıza başvuru yapma yetkisi vardır.
! Rusya Yeşil Pasaport Sahiplerine Vize Uygulamaktadır.
İşveren olarak Rusya vize başvurusu
• Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Rusya konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
• Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
• Vergi Levhasının Fotokopisi
• İmza Sirküleri Fotokopisi
• Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
• Hesap Cüzdan Fotokopisi
• Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
• Kredi Kartları Fotokopisi

Rus ekonomi modeli çöktü !

Rusya, ABD kaynaklı ekonomik krizden en fazla nasibini alan ülkelerden biri oldu.

ABD’de patlak veren mali krizin etkisiyle küresel çalkantılar devam ederken,. 1998 krizinden sonra Rusya’da iktidara gelen Başbakan Vladimir Putin’i şimdi yeni, kendi devlet başkanlığı döneminde yaratılmış büyük problemler bekliyor. İşte son kritik gelişmeler.

Rusya ekonomisi kan kaybediyor

Uluslararası yatırımcılar Gürcistan'daki çatışmalardan sonra Rusya'dan paralarını çektiler.

İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesinin haberine göre, Rusya Merkez Bankası'nın rakamları, bir hafta önce 597,5 milyar dolar olan döviz rezervlerin, 15 Ağustos'ta biten hafta itibariyle 16,4 milyar dolar azaldığını gösteriyor.

Döviz rezervlerindeki düşüşün 1998 yılındaki ruble krizinden bu yana en hızlı düşüş olduğuna dikkati çeken gazete, 8 Ağustos'ta Gürcistan'da çatışmaların başlamasından bu yana Rusya'da borsanın da değer kaybettiğini yazdı.

Rusya enerjideki nüfuzunu pekiştiriyor

Rusya, enerji alanındaki nüfuzunu yeni anlaşmalarla pekiştiriyor. Türkiye’nin de katılımcıları arasında olduğu Nabucco projesini büyük ölçüde by-pass edecek Güney Akım Projesi’ne Yunanistan da dahil oldu.

MOSKOVA - Anlaşma, Moskova’da Rusya lideri Vladimir Putin’le Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis tarafından imzalandı. Sibirya doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak Güney Akım Boru Hattı, Karadeniz’in altından geçerek projeye daha önce dahil olan Bulgaristan’a ulaşacak.
Haberin devamı

2007'de Rusya ekonomisi

Bu defaki sorum şu: Rusya’daki gelişmelerin Türkiye’yi 2007’de olumsuz yönde etkileyecek sonuçlar doğurması söz konusu olabilir mi?

Önce Rusların ne düşündüğüne göz atalım. 2006 yılı aralık ayında “Kamuoyu Vakfı” tarafından yapılan Rusya ölçüsünde bir anketten aşağıdaki sonuçlar elde edilmiş:

1) Ankete katılanların yüzde 59'u 2006'yı kendileri için başarılı bir yıl olarak görürken yüzde 39’u zor geçtiğini söylemiş

Rusya'da kamulaştırma dalgası

Rusya’da siyaset ile iş dünyası giderek birbirine kenetlenmiş bir görüntü alıyor. Komünizmin yıkılmasından sonra özelleştirilen şirketler yeniden kamulaştırılıyor. Kremlin dev hampetrol endüstrisinin üçte birini yeniden ele geçirdi. Esther Hartbrich’in haberi...

Rusya’da “Atomstroyexport” adlı Rus nükleer reaktör şirketi yeniden devlete geçti. Devlete ait “Rosoboronexport” silah şirketi de ülkenin en büyük titanyum imalatçısı Avisma hisselerinin %51’ini satın aldı. Gün geçmiyor ki, Rus basınında yeniden kamu sektörüne bağlanan şirketlerle ilgili haberler çıkmasın.

Rusya ekonomisi, hedefine hızla ilerliyor

Rusya'da siyasi istikrarın sağlanmasının ardından enerji gelirlerinden elde edilen destekle birlikte ekonomide yeni büyüme hamlesi başlatılıyor.

Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in '4-I' (Yenilenme, Yatırım, Altyapı, Kurumsallaşma) olarak tanımladığı gelişim modelinin açılımına, St. Petersburg 'Uluslararası Ekonomik Forum' toplantısında başbakan birinci yardımcısı Igor Shuvalov açıklık getirdi. Buna göre yeni devlet şirketleri kurulsa da ekonomide devletin etkinliği azaltılacak, özel şirketler teşvik edilecek.