ABD

Work and Travel Nedir - Ne Değildir ?

Work and Travel Programı, 4 yıllık Üniversitelerin Hazırlık, 1, 2, ve 3.,4, sınıf; Yüksek Lisans hazırlık ve 1.,2. sınıf öğrencilerine yönelik olan bir programdır.2 yıllık myo 1 ve 2,sınıflar...

Work and Travel Programı, 4 yıllık Üniversitelerin Hazırlık, 1, 2, ve 3. sınıf; Yüksek Lisans hazırlık ve 1. sınıf öğrencilerine yönelik olan bir programdır.

Bu programda öğrenci yaz tatili dönemlerinde 2,3 veya 4 ay süre ile,
Amerika'nın bazı bölgelerinde günde yaklaşık 8 saat çalışarak hem para kazanabilir, hem de İngilizce pratik yapabilir.

ABD Vatandaşlık Sınav Soruları

1986 yılından beri standart olan testin yerini alan yeni sorular, 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren sorulacak. 1 Ekim 2008 tarihine kadar vatandaşlık için başvuran ancak bu tarihe kadar vatandaşlık imtihanına girmeyenlere, halen uygulanan test uygulanacak. 1 Ekim 2008'den sonraki tüm başvurularda vatandaş adayları yeni teste tabi tutulacak.

Türkiye' den Kosovaya 30 Milyon Euro Yardım

Kosova’nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkeler arasında yer alan Türkiye, yaptığı 30 milyon euro tutarındaki yardımla Almanya ve İsveç dışındaki tüm AB ülkelerini geride bıraktı.

Konferansta, 26 ülke ve kurum mali yardımda bulundu. AB Komisyonu, 508 milyon euro yardımla listenin ilk sırasında yer alırken ABD’nin katkısı 256 milyon euro olarak açıklandı. Türkiye listede 8’inci sırada yer aldı. AB Dönem Başkanı Fransa’nın katkısının 2.3 milyon euro düzeyinde kalması dikkat çekti.

KÜLTÜR

AMERİKAN KÜLTÜRÜ VE YAŞAM TARZI

Amerikalılar hakkında duyduğunuz klişeleşmiş örneklerin hepsine inanmayın. Amerikan filmleri, heyecan oluşturmak için her şeyi abartırlar ve böylece de gerçek Amerikan yaşamı çoğu zaman çarpıtılmış haliyle bilinir.

Amerikalılar, pek çok ülkeye göre günlük yaşamda daha az resmi davranmayı tercih ederler. Örneğin okulda günlük giysilerini giyerler ve profesörleri isimleriyle selamlarlar. Fakat nezaket ve kibarlığı bırakmazlar.

SAĞLIK

Amerika'nın sağlık sisteminin anlaşılması, Amerikalılar için bile zordur. Yeni çıkan ve çıkacak olan yasalar konuyu daha da karmaşıklaştırmaktadır. Amerikan sistemi dünyanın en iyilerinden - ve en pahalılarından- biridir. ABD'de beklenmedik sağlık kazaları seyrek görülür; örneğin musluk suyu ülkenin her yerinde içilebilir niteliktedir. 911 ve 0 (sıfır) telefon sistemlerine de yaygın olarak erişilebilir. Kaliteli sağlık hizmetleri ülkenin her yerinde çeşitli kaynaklardan alınabillir.

ÇALIŞMA

ÖĞRENCİLERİN ÇALIŞMA İMKANLARI

F-1 vizem var ve çalışmak istiyorum

F-1 öğrencileri için, kampüs içi çalışma konusunda Göçmen ve Vatandaşlığa Kabul Hizmeti biriminden izin alınması zorunlu değildir. Kampüs çalışması, okul eğitim-öğretim süresince haftada 20 saatle ve yıllık tatil süresince de haftada 40 saatle sınırlıdır. İzin alınmasını gerektirmeyen kampüs çalışmasına ilaveten F-1 öğrencisinin yasal olarak çalışabileceği dört tür iş vardır. Bu dört tür iş ve başvuru prosedürü aşağıdaki gibidir:

KONAKLAMA

Öğrenci Kampüs İçi Konaklama

VİZE BAŞVURUSU

VİZE ALMAK İÇİN GEREKEN BELGELER

ABD'ye eğitim amacıyla girmek için öğrenci vizesi almanız gerekecektir. ABD'deki kolejiniz, üniversiteniz ya da sponsor kuruluşunuzun size bu amaçla gönderdiği I-20 veya IAP-66 formunu kullanarak Ankara'daki veya İstanbul'daki Amerikan konsolosluğuna vize için başvurun. Bir kaç kurum tarafından kabul edilmiş iseniz, hangisine devam edeceğinize karar verinceye kadar vizeye başvurmayın. Vize başvurunuzu destekleyecek çeşitli belgelere ihtiyacınız olacaktır.

DİL EĞİTİMİ

Dil Eğitimi Size Göre mi?

Amerika'da dil eğitimi almaya karar vermeden önce kendinize bazı sorular sormalısınız:

Yeterli zamanınız var mı?

Dil eğitimi veren kuruluşlar genellikle kur sistemiyle çalıştıklari için eğitim alacağınız süreye kendiniz karar verebilirsiniz. Eğer İngilizce'yi hiç bilmiyor ya da az biliyorsanız, size gerekecek süre en az 8-9 aydır. Bu sürenin 10-12 ay gibi bir süreye çıkması eğitiminizi daha yararlı hale getirebileceği gibi gerekli de olmayabilir. Dil eğitimi almanız gereken süreyi kesin olarak belirlemek kolay değildir.

ABD

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

Nüfus : 302,292,000 (2007 tahminleri)

281,421,906 (2001 nüfüs sayımı)

Yüzölçümü : 9,631,420 km kare

Etnik Dağılım: Beyaz 78%; Afrikan Amerikalı 10%; Latin kökenliler 8%; Diğerleri 4% Din: Protestan %52, Roma Katolikleri %24, Musevi %1, diğer %12, inançsız %10 (2002)

Konuşulan Diller: İngilizce 214.8 milyon (Resmi Dil); İspanyolca 29,7 milyon; Çince 2,2 milyon; Fransızca 1,9 milyon; Tagalog 1,3 milyon; Vietnamca 1,1 milyon; Almanca 1,1 milyon.