İngiliz arşivlerinden UFO çıktı

Başbakan Churchill'in 2. Dünya Savaşı'nda bir savaş uçağı ile UFO arasındaki it dalaşını "halkın dini inancını zedeleyebilir" gerekçesiyle örtbas ettiği ortaya çıktı

Popüler kültürde dünya dışı uzay gemilerini simgeleyen UFO'larla ilgili tartışma, İngiltere'de Savunma Bakanlığı'nın 'gizli kalmış UFO belgeleri'ni yayınlamasıyla yeniden alevlendi. Belgeler, gündeme bomba gibi düştü. Yayınlanan son 18 belgede, İngiltere'nin efsanevi Başbakanı Winston Churchill'in 2. Dünya Savaşı sırasında ülkesinin doğu sahili açıklarında bir savaş uçağı ile UFO arasındaki it dalaşını örtbas ettiği ortaya çıktı. Halkın paniğe kapılmasından ve dini inancını kaybetmesinden çekinen Churchill'in esrarengiz olayın en az yarım yüzyıl gizlenmesi talimatı verdiği bildirildi.

HARARETLİ TARTIŞMA
İngiltere'de 1940-1945 ve 1951-1955 arasında olmak üzere iki dönem başbakanlık yapan Churchill'in UFO karşılaşmasını gizlediği iddiası, büyükbabasının Churchill'in korumalarından biri olduğunu öne süren bir bilim adamınca ortaya atıldı. İsmi belgelerde yer almayan bilim adamı, Savunma Bakanlığı'na 1999'da bir mektup göndererek büyükbabasının, Churchill ve o zamanki ABD Generali Eisenhower'ın UFO konusunu nasıl ele alacaklarını tartıştıkları bir toplantıda yer aldığını öne sürdü.

UFO'YLA İT DALAŞI
İddiaya göre, 2. Dünya Savaşı'nın sonlarında bir Kraliyet Hava Kuvvetleri keşif uçağının İngiltere kıyılarına yaklaştığı esnada aniden UFO ile karşılaştı. Söz konusu olayda, uçak rotasını değiştirmek zorunda kalırken, önce savaş uçağının hızında seyrederek onunla beraber uçan UFO, daha sonra bir anda hızlanarak kayboldu. Uçak mürettebatı tarafından fotoğrafları da çekilen UFO, o dönem yabancı bir ülke tarafından denemesi yapılan gizli bir teknoloji olarak değerlendirildi. Savunma Bakanlığı, 1999'da bilim adamının mektubuna verdiği cevapta, "1967'den önce tüm UFO dosyalarının ilgi gösterilmediği için yok edildiğini" belirtti.

YARIM YÜZYIL SAKLANAN BELGELERDE UFO...
İkinci Dünya Savaşı sonlarına doğru İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçak, ülke kıyılarına yaklaştığı sırada aniden UFO ile karşılaştı. Uçak rotasını değiştirmesine rağmen UFO bir süre onunla uçtu.