Trafik polisleri Katar Kraliyet Ailesi’ne ait süperotomobilleri kitlediler

Harrod's’un yeni sahbi Şeyh Hamad’ın otomobillerine Harrod's mağazasının arkasında kelepçe vurdular

Yazdıkları cezalarda ayrım yapmayan İngiliz trafik polisleri, Katar Kraliyet Ailesi al-Thani’ye ait süperotomobillere kelepçe taktı. Hem de Harrods’un yeni sahibi Katar Şeyhi Hamad’ın 1.5 milyar sterline satın aldığı mağazasının arka sokağında.

“Harrods’un sahibi olabilirsin ama arabalarını yanlış yere park edersen biz onları kilitleriz” dercesine görevlerini yapan trafik polisleri, yabancı plakalı otomobillere yazılan ve yılda toplam 13 milyon sterlin tutan cezaların ödenmemesi karşısında etkisiz kalıyor.

Çok zenginlerin Londra’ya getirdikleri otomobillerin sayısı 5 bin civarında. Zenginler otomobillerini başkentin sokaklarında trafik kuralı dinlemeden gelişi güzel park ediyor.

Yazılan cezaları ödettirmede İngiliz belediyelerinin, AB ülkeleri dışında gücü yok. Harrods’un önünde mağazanın yeni sahipleri tarafından parkedilen mayıs ayında satın aldıkları 1.2 milyon değerindeki dünyada altı tane olan Koenigsegg CCXR ve 350 bin sterlin değerindeki Lamborghini Murcielago’nun 300 sterlinlik trafik cezaları ödendikten sonra bırakıldıkları ödendi.

Harrod's’un bağlı olduğu Kensington and Chelsea Belediyesi’nin geçen yıl yabancı plakalı 5 bin 116 otomobile ceza yazdığı, cezaların yarısından fazlasının ödenmediği öğrenildi.

İngiliz belediyeler, özel plakalı otomobillerin hangi ülkeye ait olduğunu bile çıkartmakta güçlük çekiyor. 3500 sterlin ceza borcu olan bir BMW X6’nin plakası sadece “111” olduğu için hangi ülkeye ait olduğu çıkartılamadı.