Yunan adalarına vizesiz tur başladı!

Tura Turizm ve Bamtur şirketlerinin aldıkları özel izinle Çeşme'den başlayarak Pire Mikanos, Santorini, Girit, Rodos, Kos rotasının izleneceği ilk vizesiz gemi turu düzenlendi.

Çeşme Turizm İlçe Müdürü Osman Kabasakal, Çeşme Limanı'nda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın adalarına vizesiz olarak gerçekleştirilecek bu turlar sayesinde, Çeşme'ye gelecek turistlerle iç turizmin hareketlilik kazanacağını söyledi.

Her Cumartesi başlayacak turlarda 600-800 kişinin yer alabileceğini belirten Kabasakal, ''Çeşme'de kruvaziyer turizminden önce vizesiz bir haftalık bu turlar ekonomik olarak da katkı sağlayacaktır. Turistler Yunan adalarının hepsini görebilecekler. Turların başlamasından dolayı sevinçliyiz. Çeşme, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olmaya devam edecektir'' dedi.

Tura Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Ferda Aydınalp da vizesiz turların Ankara gemisi ile gerçekleştirileceğini belirterek, şu bilgileri verdi:

''Çeşme, Pire, Mikanos, Santorini, Girit, Rodos, Kos rotası olarak belirlediğimiz vizesiz seyahatlerin başlamasının heyecanını yaşıyoruz. Bu seferler 15 Eylül'e kadar devam edecek. 44 yıldır bu turları gerçekleştiriyoruz. Vizesiz Ege adaları turları eşme'den başlıyor. Misafirlerimiz vize zahmetine katlanmadan bir haftalık turlarla Yunan adalarının tamamını görebilecekler.''

AA