SALISBURY REHBERİ

Salisbury, Ingiltere'nin Wiltshire bölgesinde bulunan bir şehirdir.Wilthshire bölgesine bağlıdır ve yine bu bölgeye bağlı, dünyaca ünlü Stonehence'e gitmek isteyenler buradan otobüse binebilirler. Stonehenge Salisbury şehrinin yaklaşık yarım saat dışındadır.

İngiltere'deki Salisbury ovasında beş bin yıldır sessiz sedasız yükselen Stonehenge Anıtları, modern dünyada uluslararası kamuoyu tarafından en çok anımsanan antik simgeler arasında yer alıyor. Kimler tarafından ve ne amaçla yapıldıkları hâlâ çözülemeyen bu taş grubu, İngiliz turizmcilerin yürüttükleri örnek bir pazarlama stratejisiyle her yıl iki milyon dolayında turisti Salisbury'ye çekiyor.

Salisbury 40.000 nüfuslu tipik bir Ingiltere kasabasıdır ve tarihi bir yer olduğu kadar yaşayan da bir yerdir aynı zamanda. Ziyaretçilerine sunacağı çok fazla seçeneği bulunmaktadır.

Şehrin kendisi de restoranları, sinemaları, tiyatro ve sanat merkezleri, yüzme havuzları, pubları ve alışveriş merkezlerinin yanı sıra muhteşem doğasıyla etkileyici ve eğlenceli bir şehirdir. Heryere yürüyerek ulaşılabilmesi ve oldukça güvenli olması bu kasabayı öğrenciler için çekici kılar.