DEVON REHBERİ

Devonun harika manzarasında huzurlu bir ortamda hem iyi bir öğrenim dönemi hem de iyi bir tatil imkanı bir arada yaşayabilirsiniz.

Exmouth Ingilterenin güneyinde Akdeniz sahillerinin tadında, Palmiye ve limon ağaçları arasında harika bir tatil beldesidir. Muhteşem tropikal iklimi ve bitki örtüsüyle yazın ortalama 25 derece hava sicakliğina sahip bir yerdir .Burası sadece iklimi ve mimarisiyle değil aynı zamanda harika spor olanaklarıyla donatılmıştır.

Burada çok çesitli spor dallarıyla uğraşabilirsiniz. Örneğin, Yelekencilik, Golf, polo, kriket ayrıca doğayla iç içe olan Exmouthta yürüyüş yaparak da harika zaman geçirebilirsiniz.

Eger spor dalarından çok tarih ve arkeolojiye ilgi duyuyorsanız. Burası tamamen size geçmişi yaşatacak, kendinizi tarih sayfalarında gezinti yapıyormuş gibi hissedeceksiniz.Adanın efsanevi geçmişini Exmouthta bulabilirsiniz. Avalin yanı sıra Kral Arthur ve Merlinnin vatanı kabul edilmektedir.

Devon çok sayıda yazar için ilham kaynağı olmuştur. Agatha Christie, Sir Arthur Conan Doyle, Thomas Hardy ve birçoğu buranın muhteşem manzarasıyla eserlerine renk katmışlardır. Kim bilir, belki size de ilham gelir ve harika bir hikaye yazarsınız; Dartmoor bir geziye çıkarsanız, Buranın doğal güzelliklerine doyamayacaksınız ve etkisinden kurtulamayacaksınız.

Gezilecek & Görülecek yerler:
Manor Bahçeleri, Granbrook Saray ve Woodbury Sarayını gezmenizi tavsiye ederiz. Devon'un ilçesi Exeter turistlerin ilgisini çekmektedir, özellikle Norman Katedrali.

En popüler yerlerden biri "Mol's" kahve evi'dir, Devon ünlü denizciler Francis Drake ve Walter Raleigh tarafindan birçok kez ziyaret edilmistir. Kır manzarasında uzun yürüyüşler yapmak isterseniz Exmoor ve Dartmoor ulusal parkları tam size göre, tarih severler içinde Okehampton bulunan tarihi kalıntılar ve Grimspound, bronz devrimde kalan yerleşim yerleri bir çok turistin ilgisini çekmektedir. Mooreton Hampstead ve Buckfastleigh sevimli Ingiliz köyleri bulunur.

Buraya kadar gelip de Exeter ve Plymouth ziyaret etmeden dönerseniz harika bir fırsat kaçırmış olursunuz.

Alışveriş:
Buraya kadar gelipte hatıra eşya almamak olmaz. Buranın en ünlü ve ilgi çeken eşyaları Axminster halıları, Honiton dantel ve nakış işlemleri ayrıca Wellington yünüdür.

Spor:
Burada size birçok dalda spor yapabileceğinizi söylemiştik Ata binme, yelkencilik, özellikle de wind sörf yababilirsiniz.

Damak zevki
Koyun, sığır ve balık yemeklerinin lezzetine doyamıyacaksınız.