LONDRA REHBERİ

Londra, İngilterenin ve Birleşik Krallık'ın başkentidir. Dunyanın en önemli iş ve finans merkezlerinden biridir. 12 milyon nüfusuyla AB'nin en kalabalık kentidir ve 300'den fazla farklı dil konuşulmaktadır .

Hoşgörü ve çeşitliliğin vazgeçilmez bir timsali olan Londra her türlü farklı kültürü, birbiriyle tanışık olmayan, çelişkili davranış biçimini, uyumlu uyumsuz her hayat tarzını rahatlıkla kucaklıyor. Yeryüzünde bir başka kent yok ki, bu kadar çeşitli dinden ve bu kadar çeşitli ırktan insanı aynı coğafyada buluştursun.

Londra 51 tiyatro, 141 sinema salonu, 120 müze ve 106 sanat galerisi ile bir kültür şehridir. Diğer Avrupa metropollerine oranla suç açısından oldukça düşük bir yüzdeye sahiptir .

Londra ilk anda griliğiyle şaşırtır ve ürkütür sizi. Sonra, diğer yüzünü görürsünüz. Sokaklarında, parklarında, müzelerinde, konser salonlarında, meydanlarında, publarında ve etnik mahallerindeki hayat oldukça canlı ve renklidir.

Görülmeye değer yerler ve müzeler:
İngiltere Kraliçesi II Elizabeth' in evi olan Buckingham sarayı yılın iki ayı boyunca kısmı olarak turistlere açıktır. Ayrıca kraliyet nöbetçilerinin nöbet değişimleri de ilginizi çekebilir. Westminster Hall salonu ve Big Ben kulesi Londra'nın sembolüdür. Ayrıca ondra Kulesi "Tower" köprüsünden Londra' nın muhteşem manzarasını' da unutmamak gerekir. Ayrıca müzeleriyle ve galerileriyle ünlü Londra' da Madame Tussaud ( pek çok ülkenin sanatçı ve politikacıların mumyası bulunmaktadır ), British müzesi ve National galeri ( 13. yy. dan 19. yy. kadar 4,500 eserler bulunmaktadır ) mutlaka gezilmelidir. Ayrıca National tiyatrosu ( 3 dev sahneten oluşur ). St Paul' s cathedral ( önemli İngiliz adamlarının portreleri bulunmaktadır) ve Westminster Abbey ( İngiltere' nin en önemli Kilisesidir ) turistlerin ilgisini çekmektedir.

Alışveriş:
Eğer alışveriş yapmaktan hoşlanıyorsanız Harrods alışveriş merkezini ve Portobello Road da bulunan pazarı mutlaka gezmelisiniz. Eğer antikalardan hoşlanıyorsanız Camden çarşısı ve Bermondsey New Caledonian Market ilginizi çekecektir. Brick Lane de çeşitli Hint mağzaları bulunmaktadır. Billingsgate de Avrupa' nın en büyük balık pazarıdır.

Yiyecek ve İçecek:
Londra' ya gidip de İngiliz mutfağını önemli yemeklerini tadına bakmak isterseniz. Kızarmış armutlu ördek ya da yabani tavşanı öneririz. Ayrıca deniz ürünlerini de tavsiye ederiz. Hindistan, Çin, Güney Afrika , Endonezya, Meksika, Kore, Japan ve Italyan mutfaklarını da bulabilirsiniz. Publarıyla ünlü Londra' da yaklaşık bin tane pub bulunur.

Sinema, Müzik, Tiyatro, Gece hayatı:
Dünyanın Sanat merkezi Londra sinemalarında her gün olarak 300 film sergilenir. . En büyük sinemalar West End' de bulunur. Dünya' nın hiçbir kenti bu kadar popüler tiyatro ve galeriyi barındıramaz. Londra müzikle dolu bir kenttir. Londra' da daha fazla etkinliğe katılmak istiyorsanız sizin için iyi bir rehber olabilecek " Time Out " dergisini tavsiye ederiz.