BRIGHTON REHBERİ

Kraliyet Ailesi ile birlikte üst düzey Ingiliz toplumunun, sosyetesinin, aristokratlarının tercihi Brighton'dır. Brighton adeta soyluluğun simgesi haline gelmiştir. Brighton'a her zaman en gözde olarak bakılmıştır. Çünkü birçok spor kulüp merkezlerinin, ünlü restoranların ve en önemlisi Avrupa'nın en hareketli gece hayatının burada olmasıdır.

Brighton 21. yy. ve Ingilterenin en popüler şehirlerinden biri olmuştur. Brightonnın orijinalliği bozulmamıştır. Londraya yakın bir kent olmasından dolayı hızla büyümektedir. Kent Londraya trenle (merkez tren istasyonu) kırk beş dakika uzaklıktadır.

Gezilecek & Görülecek yerler:
Kraliyet köşkü "Royal Pavilion" ve Pier sarayı şehir merkezindedir.

Pier sarayı 19. yy. sonunda yapılmıştır ve sahilden 500 metre uzaklıktadır. Lanes'de harika küçük tarihi sokaklar, şehir merkezinde resim galerisi, antikacılar, barlar ve kafelerle tüm beklentilerinizi karşılayacaktır. Eğer Brighton dışında bir yerlere gitmek isterseniz Londra yolu üzerinde ki Handcross idealdır. Handcross da High Beeches ve Nymans bahçelerinde Botanik koleksiyonlar bulunur. Brighton'nın güneyinde Eastbourne, Beachyhead birlikte güzel bir panorama çizerek deniz kenarında ki ünlü 'Seven Sisters' uçurumu bulunur.

Kültür:
Brighton müzesi ve resim galerisi Church sokağındadır. Müzede 3 farklı yüzyılla ait resimler, değerli porselenler, arkeolojik ve folklorik eserler bulunmaktadır. Dyke caddesinde ki Booth Müzesi tarihi koleksiyonları barındırır. 18.yüzyıldan kalma Preston Manor House de Thomas Stanfort Müzesi turistlerin ilgisini çekmektedir.

Yiyecek &İçecek:
Lanes'de tipik Ingiliz Barlarında Ingiliz yemekleri yiyebilirsiniz. Her köşede Hint, Meksikan, Çin, Italyan ve Yunan mutfaklarını bulabilirsiniz.

Alışveriş:
Alışveriş için en ideal yer in the Lanes semtidir. Bu semt sehir merkezindedir.