IELTS

IELTS sınavı adayların, dinleme, okuma, yazma ve konuşma alanında dil seviyelerini ve becerilerini ölçmeye yönelik bir sınavdır. IELTS’in Akademik ve Genel Eğitim olmak üzere iki ayrı modülü vardir. Tüm adaylar aynı Dinleme ve Konuşma testini alırlar. Ancak Okuma ve Yazma bölümlerinde Akademik ve Genel Eğitim soru kitapçıkları farklıdır.

Akademik Modül seçeneği, üniversitelerde eğitim görmek isteyen adaylar tarafından tercih edilir, Genel Eğitim Modülü ise günlük kullanılan İngilizce bilgisini ölçmeye yöneliktir. Göçmenliği düşünen adaylar ya da İngilizce kullanılan iş yerlerinde çalışmakta olanlar tarafından tercih edilir.

IELTS başlıca, Avusturalya, İngiltere, Kanada, Yeni Zellanda olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde İngilizce eğitim veren kurumlarda geçerli olan bir sınavdir. Amerikan okulları da her geçen gün artan bir sayı ile IELTS sınavını okula kabul belgesi olarak saymaya başlamıştır.

IELTS Yeni Zellanda Göçmenlik Servisi, Avusturalya Göçmenlik Bakanlığı, Multicultural and Indigenous Affairs, Avusturalya Sağlık Konseyi, İngiltere Genel Sağlık Konseyi ve İngiltere Savunma Bakanlığı gibi bir çok profesyonel organizasyon tarafindan tanınmaktadır.

IELTS, University of Cambridge ESOL sınavları (Cambridge ESOL), British Council ve IDP Education Australia tarafından ortak olarak uygulanmaktadır. Türkiye’deki sınav tarihleri ve kayıt olma koşulları ile ilgili bilgilere www.britishcouncil.org.tr sayfalarından ulaşabilirsiniz. Sınav içeriği ile ilgili detaylı bilgi için www.ielts.org adresli siteyi ziyaret ediniz .