iletişim

İLETİŞİM

Birleşik Krallık'ta bir telefon numarası alan kodu ve abone numarasından oluşur. Birleşik Krallık' ın ülke kodu 44' tür. Eğer yurtdışından bir Birleşik Krallık numarası çeviriyorsanız, alan kodunun ilk sıfır numarası çevrilmemelidir. Birleşik Krallık’tan başka bir ülkenin numarasını ararken ilk önce 00 sonra ülke kodunu ve en sonda telefon numarasını çevirmeniz gerekecektir.

Almanya ve İtalya’da da ‘dinleme’ tartışması

Türkiye’de tüm telefon görüşmelerinin dinlendiği ve e-postaların kaydedildiği tartışmaları yaşanırken, Almanya ve İtalya’da da benzer haberler gündeme geliyor. Almanya’da dört gazetecinin ve bir düzine şirket yöneticisinin izlendiği somut olarak kanıtlandı.

On altı gazetecinin daha izlendiği üzerine soruşturma devam ediyor. Ancak Alman Telekom tekelinin “yakın takibe” aldıkları bununla sınırlı değil. Telekom, milyonlarca sabit ve mobil telefon abonesinin yanı sıra şirketin internet servisini kullanan milyonlarca müşterisini de izliyor. Hükümetin “terörizme karşı mücadele” gerekçesi ile yaptığı yasal değişikliklere göre ülkedeki bütün telekomünikasyon şirketleri, müşterilerinin iletişim bilgilerini altı ay boyunca kaydetmek zorunda.